Grenzen en vrijheid

In het voormalig V&D gebouw aan de Breestraat in Leiden organiseren Kunst in het Singelpark en ARS Aemula Naturae een verkoopexpositie gebaseerd op het thema Grenzen en vrijheid.

Van mij is het videowerk “Und meine Seele spannte weit ihre Flügel aus” geselecteerd.

De titel van deze video is afkomstig uit het bekende gedicht “Mondnacht” van Joseph von Eichendorff, een gedicht uit de Duitse romantiek. Het verlangen dat in deze regel weerklinkt inspireerde mij voor het maken van een video over de lucht. De romantiek werd gekenmerkt door een sterk verlangen naar vrijheid van de geest, waarneming en de gehele menselijke existentie. Dit gevoel, het verlangen naar vrijheid, zo prachtig is uitgedrukt in deze dichtregel, beeld ik door middel van video visueel uit.

Deze tentoonstelling is geopend van 26 juni t/m 25 juli van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. De gemeente stelt 2 publieksprijzen beschikbaar om kunst te kunnen aankopen. Bezoekers kunnen hun voorkeur achterlaten.

“Und meine Seele spannte weit ihre Flügel aus”, Video “Luft” uit de video-cyclus “Die 4 Elemente”, projectie met beamer, 3’21”