ARS VIDEO online | Und meine Seele …

Und meine Seele spannte weit ihre Flügel aus … (Elsbeth Bauer, 2021)

De video “Und meine Seele spannte weit ihre Flügel aus” maakt deel uit van de video cyclus “Die 4 Elemente”. Het thema van deze video is Lucht/Luft.

De natuur speelt een centrale rol in mijn werk. Ik word geïnspireerd door de cyclus van het leven – geboorte, leven en dood – en door de vier elementen.

Door de toename van vervuiling, industriële landbouw, ontbossing en de wereldwijde urbanisatie verdwijnen veel natuurlijke gebieden, sterven dieren en planten uit. Mijn kunst over de natuur ontstaat uit een gevoel van nostalgie over wat al verloren is gegaan, gekoppeld aan een zekere mate van melancholie over een dreigende toekomst. Daarbij gaat het mij echter niet om het zichtbare af te beelden maar juist om het onzichtbare te visualiseren. Graag wil ik dat mijn werk vragen oproept en aanzet tot reflectie.

De expositie ARS VIDEO 2021, waar “Und meine Seele spannte weit ihre Flügel aus” deel van uitmaakt, is online te bekijken van 13 t/m 28 februari plaats onder https://www.arsaemula.nl/ars-video-2021/.